29-04-06

Vandaag was beter dan gisteren

Gisteren was dag die goed begon en slecht eindigde. De gesprekken met L deden echt goed, te voelen dat het meisje in één keer begon te beseffen wat haar vrouw haar aangedaan had was heel pijnlijk. Het doet goed met een lotgenote te praten, het doet goed je op te krikken aan iemand die voelt wat je voelt. Het doet pijn de pijn te voelen die jij ook voelt en toen mijn lieveke thuiskwam was ik in het begin redelijk goed gezind. De gesprekken met L waren goed geweest en we gingen op weg naar iemand die pech had met de computer.

We praatten wat, over alles natuurlijk. Twee mensen zoals wij moeten maar blijven praten over zaken ook al is het soms beter eens alles te laten bezinken. Op een bepaald moment begon het echt tot me door te dringen. Het kon niet meer in mijn hoofd blijven zitten en moest eruit. Ik heb me in tijden niet meer zo kwaad gevoeld en dat heeft ze mogen weten. Het doet nu nog pijn te denken aan hoe ik me voelde, ik wou gewoon weg zijn zoals de mijn gevoelens op dat moment. Weg!

We hadden knallende ruzie en kwamen thuis, vielen in slaap na heel wat gedoe en werden met een heel leeg gevoel wakker deze morgen. Ik voelde dat het deze morgen het keerpunt was in onze relatie. Het was alles of niks, erop of eronder. Ik wist dat ik op dat moment kon rennen en alles achterlaten maar ik kon ook vechten en heb het laatste gekozen. De woorden van mijn lieveke dat ik moest vechten voor haar, no matter what bleven in mijn hoofd bonzen en we gingen naar benden.

De kinderen keken ons wat verstrooid aan, hoe moet het toch geweest zijn voor hen ook de laatste dagen. Ze waren op zichzelf aangewezen want wij waren ergens anders. Ik voelde een diepe pijn toen ik me realiseerde dat de kinderen weer eens de dupe waren van alles en besloot om vanaf dat moment te stoppen met flippen. Ik moest sterk zijn voor hen maar ook voor mezelf. Geen zelfmedelijden meer maar ik wou mezelf opkrikken.

Mijn lieveke lichtte hen in en het deed deugd te horen uit haar mond dat ze zei dat ze spijt had en iets verkeerd had gedaan, daarvoor had ze maar gedaan alsof het niks was en ze niks verkeerd deed.

We kozen nog eens voor elkaar en ik voel dat er veel moet veranderen. We gaan in relatietherapie maar ook gaan we samen werken aan een manier om elkaar weer tegemoet te komen. Denken dat je een goede relatie hebt alleen is niet genoeg en dat beseffen we nu.

20:11 Gepost door Anja | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

keep fighting der blijven vooor gaan.jullie liefde is sterk genoeg!

Gepost door: cedric | 29-04-06

De commentaren zijn gesloten.