22-05-06

What kids do

Het weekend is veel te vlug voorbij, denken we dat niet iedere maandag? Ik weet dat ik het echt moeilijk had deze morgen om uit bed te kruipen. Onze grote jongen moest naar zeeklas en kwam me heel vroeg meedelen dat hij klaar was om te vertrekken. Slaap in de ogen en toch even op de wekker gekeken. Het was 6u10, en dat voor een ventje die normaal zo slecht uit zijn bed geraakt! Mits de juiste motivatie kan hij dus wel doen wat hij moet.

Hij is dan ook nog eens niet de gemakkelijkste van de vijf. Heeft wel altijd het één of ander nodig, is altijd wel met iets bezig dat het daglicht beter niet ziet :-). Hij heeft een hele hoop vrienden, de één al wat minder dan de ander maar je kan een kind niet verplichten om met bepaalde mensen om te gaan of duidelijk maken dat hij moet nadenken voor hij dingen doet. Iedere puber moet over bepaalde zaken geraken door ze mee te maken, zo ook hij.

Gisteren had ons kleinste dochtertje het een beetje moeilijk. Ze worstelt al een dikke week met "weerbarstige karakterverschijnselen". Geen zin om te luisteren, geen zin om braaf te zijn en vooral een zo groot mogelijke mond opzetten tegen iedereen die haar in de weg loopt. Ik moet niet zeggen dat ze echt heel stout is maar het is toch op het nippertje :-)

Maar tegen 's avonds merkte ik ineens hoe klein ze wel is. Ze had in een splinter getrapt en ze weende ongelofelijk op het toilet toen ik ze naar de badkamer stuurde om zich te wassen voor het slapen gaan. We kregen er direct medelijden mee. Ik heb haar dan maar onder mijn vleugels genomen, haar een voetbadje gegeven en haar tegelijk maar zelf gewassen, pyama aangedaan en betutteld. Het was maar een kleintje om na het voetbadje de splinter uit haar teen te halen en ze was heel opgelucht, ik ook natuurlijk!

Ik wil zoveel met de kinderen doen maar er is zo weinig tijd. Nu mijn schatje in ploeg werkt en ik veel met hen alleen ben mis ik een tweede wagen. We kunnen nooit eens ons boeltje pakken en naar zee rijden bvb. Ik zou zo graag eens volledig zelfstandig weg kunnen met hen. We denken er aan om volgend jaar een tweede wagen te nemen.

12:59 Gepost door Anja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.